MALZEMELER
1 kg. taze sarımsak
500 gr. orta yağlı kuşbaşı et
1 kg. süzülmüş yoğurt
1 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
1 su bardağı nohut
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tutam hasbir (safran)
Yeterince tuz,nane,su
HAZIRLANIŞI
Önce et tencerede kavrulur,içine tuz ve su ilave edilip,nohudu konur.Nohut ve et yumuşayıncaya kadar pişirilir.Sarımsaklar 2-3 cm. uzunluğunda doğranmış şekilde tencereye eklenir.Sarımsak çabuk pişeceğinden ocaktan almadan birkaç dakika önce ayrı bir kapta yoğurt,un ve yağ iyice çırpılır.Pişen yemeğin suyundan bir bardak eklenerek karıştırılır.Bu karışım yemeğin içine aktarılır.Aktarma sırasında yemek sürekli karıştırılır.Kaynamaya başlar başlamaz ocaktan alınır ve üzeri kızdırılmış yağlı hasbirle süslenip servis yapılır.
Sitemiz, sayısız konuda, pek çok blog kaydının özetini içerir. Pek çok bir şey hakkında her şeyi bu sitede bulabilirsiniz!
Dünyanın pek çok blogunun, yazılarının bir kısmını sitemizde yayınlayıp reklamını yaparak, kaliteli bir içerik oluşturuyoruz.
Reklamınızı yapmak için yazınızın bir kısmını yayınlamamızdan rahatsızsanız,